Aktuellt Om Gotska Pågående Projekt Referensprojekt Galleri Kontakt

Aktuellt


2023-08-15 : Första spadtaget för nya City Gross i Erikslund

Efter flera år av planering togs igår det första spadtaget för City Gross nya storbutik i Erikslund. Gotska bygger tillsammans med byggbolaget Ylab den 6000 m2 stora lokalen samt tillhörande parkeringsgarage under jord. Arbetet beräknas pågå i ett och ett halvt år och vintern 2024/2025 väntas portarna slå upp för alla Västeråsare.

- Det känns väldigt kul att vi får helt nya lokaler i Västerås. Området på Erikslund har enorm potential, med närheten till de nya bostadsområdena i Sätra, säger Peter Ekström, etableringschef på City Gross.

Den nya butiken på Erikslund blir 6000 m2 stor och får en säljyta på 4180 m2, egen entré, ny färskvaruhall samt ett parkeringsgarage under jord.

- Vi är väldigt stolta och tacksamma över att ha fått förtroendet att bygga City Gross nya butik här i Erikslund, berättar Anders Dahlsträm, vd Gotska Fastighets AB. Jag vill också tacka Västerås stad som givit oss chansen att vara med och utveckla Erikslunds handelsområde. Vi har projekterat och byggt i området i flera år och på nära håll sett den fantastiska utvecklingen - hur Erikslund vuxit och blivit ett av Sveriges största handelscenter.

- Samarbetet med City Gross och Ylab har varit mycket spännande och intensivt. Målet har varit att den här City Gross-butiken ska bli något alldeles extra. Vi ser fram emot att kunna öppna upp och välkomna alla Västeråsare under vintern 2024/2025, avslutar Anders Dahlström.

Magnus Johansson, känd från Melodifestivalen och Doobidoo, spelade musik och fanfarer.

Peter Ekström, etableringschef City Gross. Samuel Stengård, ordf Fastighetsnämnden Västerås stad. Anders Dahlström, vd Gotska Fastighets AB. Vintern 2024/2025 kommer City Gross nya storbutik slå upp dörrarna i Erikslunds handelsområde.

2023-05-14 : Godkänt bygglov för Orminge Entré

Gotska Fastighets AB vann 2017 en markanvisningstävling för att utveckla Nacka och Orminges nya landmärke – ett 20 våningars bostadshus med tillhörande kommersiell handel och parkeringshus för kunder och boenden. Projektet ingår i första etappen av Nacka Kommuns stora planprogram med ambitionen att få ett nytt, attraktivt stadsdelscentrum.

Tillsammans med Arwidsro och Nacka kommun har Gotska drivit projekteringen och nu är alla bygglov godkända för att påbörja byggnationen. Byggstart 2024.

2022-06-10 : Gotska välkomnar Pirelli till Erikslund i Västerås

Gotska har färdigställt ytterligare en byggnad på Erikslund, Västerås. Denna gång åt italienska Pirelli som kommer att öppna en kundvänlig däckverkstad & butik under namnet Däckia. Även denna byggnad har certifierats enligt Miljöbyggnad Silver.

2022-03-01 : Gotska välkomnar Dormy till Erikslund i Västerås

I mars flyttar Sveriges mest expansiva golfkedja DORMY Golf & Fashion in i sin splitter nya och 1600 kvm stora golfbutik. Byggnaden har naturligtvis byggts för att bli miljöklassificerad. Välkomna!

2022-02-01 : Gotskas bostadssatsning fortsätter

Gotska fortsätter att utveckla ambitiösa och strategiska bostadsprojekt tillsammans med flera kommuner och snart är det dags för första spadtagen.

Intill Hässelby strand projekteras tillsammans med Stockholms Stad sammanlagt 100 bostäder med modern arkitektur, miljövänliga lösningar och spännande detaljer. De nya lägenheterna kommer ligga bara 350 meter från Mälaren, nära såväl avkopplande friluftsliv som bussar och tunnelbana på bekvämt pendelavstånd.

I Västerhaninge går planeringen för byggstart tillsammans med Haninge Kommun in i slutfasen, ett projekt som sammanlagt kommer ge 350 nya lägenheter i varierade boendeformer. Flera byggnader, tre till sju våningar höga skapar ett nytt och dynamiskt bostadsområde med modern arkitektur, kreativa lösningar och genomtänkta materialval, endast 20 minuter från Stockholm city.

I Nacka är det snart byggstart för Gotskas hittills mest spektakulära projekt: Ett nytt landmärke i Orminge Centrum, 20 våningar högt med sammanlagt 150 hyres- och bostadsrättslägenheter, butiker, kontor och ett intilliggande garage. Projektet utgör en central del i Nacka kommuns plan att utveckla ett nytt, attraktivt och tryggt stadsdelscentrum. Första spadtaget beräknas att tas hösten 2022.

2021-04-25 : Cykelgiganten flyttar in

Vi välkomnar Cykelgiganten som ny hyresgäst hos oss i Kristianstad.

2021-04-25 : Svea fordon kommer till Haninge

Vi välkomnar Svea fordon som flyttat in hos oss i Haninge.

2021-03-25 : Gotska fortsätter utbyggnaden i Erikslund

Erikslund i Västerås är Sveriges tredje största handelsområde. Gotska har redan byggt flera fastigheter i området och nu fortsätter utbyggnaden med en ny, stor butik åt Sveriges största golfkedja Dormy.

2021-03-15 : Gotska tecknar hyresavtal med Willys

Gotska har tecknat hyresavtal med matkedjan Willys om att bygga en 3000 kvm ny livsmedelsbutik i Klippan, Skåne. Byggnaden ska stå färdig hösten 2022.

2021-02-16 : Gotska tecknar avtal med Pirelli och Däckia

Gotska har tecknat hyresavtal med italienska Pirelli, som kommer öppna en kundvänlig däckverkstad under namnet Däckia på det expansiva området Erikslund i Västerås.

2021-01-01 : Gotska flyttar till nytt kontor

Från och med 2021 sitter Gotska på adressen Biblioteksgatan 29 invid Stureplan, Stockholm. Välkommen!

2020-12-16 : Bindande avtal klart med Nacka kommun och Orminge Centrum

VD Anders Dahlström har skrivit under ett bindande avtal med Nacka kommun om att bygga ett 20 våningars bostadshus i Orminge Centrum samt en attraktiv livsmedelsbutik med 400 parkeringsplatser. En stor del av dessa p-platser är avsedda för infartsparkering.

2020-08-26 : Gotska och Arwidsro utvecklar Orminge Entré

Gotska Fastighets AB vann 2017 en markanvisningstävling för att utveckla Nacka och Orminges nya landmärke – ett 20 våningars bostadshus med tillhörande kommersiell handel och tillhörande parkeringshus avsett för infartsparkering, kunder och boenden. Gotska har sedan 2017 framgångsrikt drivit detaljplanearbetet tillsammans med Nacka kommun.

”När bostadsmarknaden förändrades för brf lägenheter under 2017, beslutade vi oss för att undersöka om vi kunde hitta en ny spännande produkt för detta attraktiva projekt. I dag planerar vi för ca 100 hyresrätter samt en större livsmedelsbutik. Vi satte också igång att söka efter en partner för att reducera våra risker och för att inte behöva slå av på takten på andra spännande projekt som koncernen är involverade i. Vi föll på valet av Arwidsro som vi tycker har gjort en spännande resa och som påminner lite om Gotska”, säger Anders Dahlström, VD och ägare av Gotska Fastighets AB.

Gotska Fastighets AB ska nu tillsammans med Arwidsro utveckla Orminge Centrums nya landmärke, Orminge Entré. Projektet ingår i första etappen av Nacka Kommuns stora planprogram med ambitionen att få ett nytt, attraktivt stadsdelscentrum som är tryggt, tillgängligt och levande för boende, besökare och företag.

Orminge Centrum är stadsdelscentrum i Nacka Kommun, Saltsjö-Boo. Området med omgivningar är under omfattande utveckling genom tillskapande av bostäder, lokaler, handel, platser för rekreation samt olika insatser för att öka kollektivtrafikresandet. Orminge Entré förstärker Orminge Centrum som en knutpunkt för kollektivtrafiken och kommer att utgöra ett landmärke för det utvecklade Orminge.

”Vi på Arwidsro är mycket glada över att få bli en del av projektet och ser att vi tillsammans med Gotska kompletterar varandra väl för genomförandet. Inom Arwidsro Samhällsfastigheter utvecklar vi hållbara fastigheter för samhället, och kombinationen med kollektivtrafiknära bostäder och dagligvaruhandel – passar oss perfekt. Samtidigt vet jag, som Nackabo, att när nya Skurubron snart är färdigställd och kollektivtrafiken utvecklas ytterligare kommer efterfrågan av bostäder att öka ännu mer. Det känns kul att kunna bidra när behovet är stort", säger Tobias Kjellin, Affärsområdesansvarig Arwidsro Samhällsfastigheter.

Nacka utanför Stockholm är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Med över 100 000 innevånare, varav en fjärdedel av befolkningen är barn, är det den 16:e största kommunen i landet. Det kommande åren planeras ett stort antal framtidssatsningar på tunnelbana, överdäckning av Värmdöleden samt bostäder, handel och kontor.

2020-08-25 : Ny fastighet färdigställd i Erikslund, Västerås

Gotska har nu färdigställt ytterligare en byggnad på det markområde som bolaget äger i det attraktiva Erikslunds handelsområde i Västerås. Byggnaden är drygt 3 000 kvm och Nordic Wellness kommer att hyra stora delar av byggnaden. Nordic Wellness är är en av Sveriges största och bästa friskvårdskedjor med 260 gym i Sverige. Ytterligare hyresgäster planerar för sin verksamhet i byggnaden som ligger alldeles intill Surahammarsleden med närmare 30 000 fordon som passerar dagligen. Gotska har redan byggt åt Blomsterlandet och snabbmatskedjan ChopChop. Ytterligare ca 10 000 kvm verksamheter planeras på området.

2020-06-30 : Nytt bostadsprojekt inlett nära Hässelby Strand

Gotska Fastighets AB har ingått avtal med Stockholm stad för att omgående påbörja detaljplanearbete för ett markområde som på sikt kan innebära 100 st nya bostäder. Området ligger i närheten av Hässelby strand med mycket bra kommunikationer.

"Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete med Stockholm stad under pågående detaljplanearbete", säger Anders Dahlström, VD Gotska.

2019-08-15 : Gotska bygger vidare i Västerås

Utbyggnaden av Erikslund fortsätter för Gotska. Nu byggs nästa etapp som kommer bestå av 3200 kvm byggnad i två plan, där en av Sveriges största gymkedjor, Nordic Wellness, har hyrt en nyckelfärdig lokal. Bottenvåningen kommer att bestå av butikslokaler. Totalt har Gotska 15 000 kvm byggrätter där 1/3 kommer att vara färdigställda till sommaren 2020.

Erikslund är ett av Sveriges största handelsområden och närmare 30 000 fordon passerar Gotskas projekt dagligen.

2017-03-14 : Hannes Dahlström är nyrekryterad till Gotska

Vi hälsar Hannes varmt välkommen och ser fram emot nya krafter i vårt arbete med uthyrning och fastighetsutveckling.

2017-02-23 : Gotska får förtroendet att bygga det nya landmärket i Orminge Centrum, Nacka

Gotska Fastighets AB har vunnit markanvisningen för att utveckla Orminge Centrums nya landmärke. Projektet ingår i den första etappen av Nacka kommuns stora planprogram. Ambitionen är att få ett nytt, attraktivt stadsdelscentrum som är tryggt, tillgängligt och levande för boende, besökare och företag. Här spelar Gotskas nya projekt en central roll med en dynamisk blandning av butiker, lägenheter, kontor och parkering.

– Vi är oerhört stolta över förtroendet och ser fram emot att börja arbeta med detta fantastiskt spännande projekt, säger Anders Dahlström, VD Gotska Fastighets AB.

Nacka utanför Stockholm är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Med nära 100.000 innevånare är det den 16:e största kommunen i landet. Det kommande åren planeras ett stort antal framtidssatsningar på tunnelbana, överdäckning av Värmdöleden samt bostäder, handel och kontor.

2016-11-01 : Gotska utvecklar på Ljunghedens Handelsplats i Västervik

Gotska utvecklar sammanlagt 4 000 kvm butik vid Lunnargatan på Ljunghedens Handelsplats i Västervik. Området är redan i dag en väletablerat handelsplats med butiker som Ica Maxi, BILTEMA, Clas Ohlson, JULA, BlomsterLandet, StadiumOutlet, JYSK, Djurmagazinet och DocMorris.

Västervik är en dynamisk kommun med kända företag som Gunnebo, Elfa, Akzo Nobel och Saab Barracuda. Industrihamnen i Västervik har skapat en stark maritim näring och kommunen har senast fått del av Gotlandstrafiken till stan. Läget vid Smålands kust och skärgården med sina närmare 5 000 öar gör också Västervik till en mycket populär semesterort.

2016-10-28 : Gotska välkomnar Chop Chop till Erikslund

Nu slår Chop Chop upp dörrarna till splitter nya lokaler i Erikslund, Västerås. Gotska står både som byggherre och hyresvärd och lokalerna är producerade i tätt samarbete med den växande snabbmatskedjan. Vi är stolta över att motsvara de höga kraven på kvalitet, funktionalitet och konceptualitet. Gotska planerar flera nya projekt i Erikslund och fortsätter att vara en viktig aktör i ett av Sveriges största handelsområden.

Chop Chop är en ny, expansiv aktör i snabbmatssegmentet med asiatisk profil. Ambitionen är att finnas etablerade i alla större svenska städer inom de närmaste åren.

2016-04-15 : Gotska bygger vägrestaurang åt Chop Chop i Västerås

Vi är glada att kunna presentera en ny hyresgäst och förse dem med lokaler som stämmer med ett väl utarbetat koncept, önskemål och förväntningar. Inflyttning hösten 2016.

2016-02-01 : Gotska bygger 250 nya lägenheter i Västerhaninge

Stockholmsregionen växer, efterfrågan på boende ökar explosionsartat och kranskommunerna blir allt mer attraktiva. I Västerhaninge bygger Gotska ett modernt och dynamiskt bostadsområde med 250 nya lägenheter, endast 20 minuter med bil eller tåg från Stockholms city. Inflyttning i de första lägen­heterna beräknas ske hösten 2018.

250 lägenheter med plats för 630 boende kräver både stor yta och stora bygg­nadsvolymer. Flera olika hus ska byggas, där större byggnader omgärdas av mindre för att skapa dynamik och en personlig känsla i kvarteren. Våningsantalet kommer att variera mellan 3-7 våningar. I projektet ingår även att bygga en förskola åt Haninge Kommun.

Spännande och varierande materialval kommer att användas för att projektet ska bli extra attraktivt.

2016-01-25 : Första hyresgästen flyttar in i Erikslund, Västerås

”Blomsterlandet” var den första hyresgästen att flytta in i Gotskas nya fastighet i expansiva Erikslundsområdet, Västerås. Nu påbörjas etapp 2 i byggandet, där byggstart planeras till våren 2017. Förhandlingar pågår med flera av landets ledande butiks- och restaurangkedjor.

Sammanlagt kommer Gotska att bygga upp till 20.000 kvm kommersiella lokaler vid en av Sveriges ledande handelsplatser.

2016-01-01 : Gotska förlänger sponsoravtalet med KLTK

Gotska Fastighets AB fortsätter att sponsra Kungliga Lawn Tennisklubb och dess ungdomsverksamhet 2016.

2015-01-27 : Gotska uppdaterar sin grafiska profil

Gotska närmar sig 10-årsjubileumet med att modernisera och utveckla varumärket, både i praktiken och rent utseendemässigt. Vår logotyp får ett nytt utseende, men Gotska står fortfarande för samma värden och ambitioner vi hade när vi startade vår resa: Att bygga inspirerande handelsplatser och bostäder – fastigheter i tiden där arkitektur och spännande materialval skapar en hållbar och attraktiv helhet.

2014-05-07 : Gotska sätter igång och bygger i Västerås vid Erikslund

Erikslund är en av Sveriges största handelsplatser. Ytterligare diskussioner pågår med tilltänkta hyresgäster.

2014-04-29 : Gotska har påbörjat en detaljplan för att bygga livsmedelsbutik i Storstockholm

2014-04-24 : Gotska planerar för bostadsprojekt med ca 250 bostäder i Storstockholm

2014-03-19 : Fagersta kommun väljer Gotska till att utveckla stadens nya handelsplats

Diskussioner pågår med en stor livsmedelsaktör samt ytterligare hyresgäster som passar väl in i projektet.

2013-04-12 : GreenBuilding-certifieringen klar i Lidköping

Nu är det officiellt att Änghagens Handelsplats är en “grön” byggnad. Diplom och certifikat anlände i veckan, och Gotska kan numera tituleras “Partner in the GreenBuilding Programme for enhanced energy efficiency in buildings.” Vi tackar stolt och ödmjukt för denna utnämning.

2012-12-03 : Snöig julfest på Änghagen

Tack för i lördags! Många Lidköpingsbor trotsade snömassorna och kom för att fira första julen på Änghagens handelsplats, med gratis julgranar, glögg och pepparkakor i mängder. Hjärtligt välkomna åter!

2012-11-26 : Gotska och Änghagen bjuder på en grön jul

På lördag den 1 december firar vi Första Julen på Änghagens handelsplats i Lidköping. Vi bjuder våra 300 första besökare från kl 12.00 på en julgran! Alla andra får glögg och pepparkakor, träffa Tomten och lyssna på Julkören. Välkommen!

2012-09-01 : Gotska är huvudsponsor på Kungliga Lawn Tennisklubben

Gotska är från och med i höst en av huvudsponsorerna till KLTK, med särskild inriktning på klubbens ungdomsverksamhet.

2012-09-01 : Gotska har byggt ännu en butik åt NETTO

Gotska Fastighets AB har färdigställt Netto’s nya butik i Hultsfred. Netto är Sveriges mest expansiva livsmedelskedja just nu, med ca 140 butiker i landet och en tydlig målsättning att etablera minst 30 nya butiker varje år. Netto Sverige AB ägs till 100% av Dansk Supermarked Gruppen A/S.

2012-04-01 : Miljövänlig shopping har fått ett namn: Änghagen

Lidköping har fått ett nytt växthus. Så ser vi gärna på Änghagens nya miljövänliga handelsplats, som slår upp portarna våren 2012. Här växer bra affärer och fruktsamma möten. Det handlar om ett grönt shoppingpalats dit några av Sveriges största varumärken kommer – kommer du?

2011-02-01 : Gotska har anställt Sören Andersson

Sören kommer att arbeta projektutveckling med bl a uthyrning av lokaler. Vi hälsar Sören välkommen till Gotska.

2010-08-31 : Darin spelar på Skolgärdet

2009-10-02 : Gotska har tecknat avtal på sista lokalen i Karlskoga

2009-05-01 : Nya handelsplatsen i Karlskoga

Under våren 2009 öppnade flertalet av hyresgästerna till den nya handelsplatsen i Karlskoga. Köerna var rikliga inför öppningen av de olika butikerna.

2008-11-24 : Invigning av SATS

SATS har nu öppnat ett av sina mest exklusiva träningscenter. Invigningen lockade tusentals personer som ville komma och titta på den nya byggnaden och se SATS fina lokaler. Alcazar såg till att stämningen var på topp.

2008-01-31 : Uthyrning i Västerås

Uthyrningen pågår för fullt i Erikslund Västerås – ett av Sveriges mest spännande handelsområden.

2008-01-29 : Första spadtaget

Gotskas bygge i Haninge är nu officiellt påbörjat. Detta bekräftades när det första spadtaget togs. Kommunstyrelsens ordförande Gilbert De Vendel höll tal och informerade om att Gotskas fastighet är porten till Haninge och att det är av stor vikt att den som skulle bygga på detta mycket strategiska läge var tvungen att leverera en representativ byggnad. Gotska uppfyllde samtliga krav som kommunen ställde.